Skip til primært indhold

Medicinsk Ambulatorium Grindsted

Læs mere herunder

I Medicinsk Ambulatorium, Grindsted varetager vi undersøgelser, behandling og undervisning af ambulante patienter på Diabetes & Hormon Ambulatorium, Ambulatorium for lungesygdomme og Ambulatorium for Hjertesygdomme. Dagshospitalet har ligeledes lokalitet i Grindsted, og kan levere medicinske sammedagsbehandlinger herunder, medicingivning, blodtransfusioner mm.

Læs mere herunder.

Ved ankomst til Medicinsk Ambulatorium finder du ankomststanderen og registrer dig med dit sundhedskort. Herefter kan du tage plads i venteområdet. Her vil du blive indkaldt af lægen eller mødt af en social-og sundhedsassistent, som enten måler blodtryk, tæller puls og vejer/måler dig, eller blot viser dig videre til den planlagte aktivitet.

Her tilbydes behandlinger som medicinering via blodbanen og blodtransfussion.

Ambulatoriet modtager patienter til samtale med lungespecialister. Vi laver lungefunktionsundersøgelser, allergitester, vejleder i brug af diverse inhalationsmetoder og undersøgelser af iltindholdet i blodet.

Ambulatoriet modtager patienter til hjertescanninger (ekkokardiografi) og samtaler ved hjertespecialister (kardiologer). Vi påsætter hjertebåndoptagere og døgnblodtryksmålere som patienterne går med hjemme. Vi har kontrol af hjertesvigtspatienter og kontrol af patienter med atrieflimmer (forkammerflimren). 

Ambulatoriet modtager voksne type 1 og type 2 diabetikere til individuelle samtaler med læge (endokrinolog), diætist og diabetessygeplejerske. Vi følger op på behandlingen, underviser i hensigtsmæssig kost, oplærer i at leve med diabetes, foretager undersøgelse af fødder og øjenscreening.

APPFWU01V