Skip til primært indhold

Behandlingsområder

Læs mere herunder

På afsnit for Medicinsk Mave- og Tarmsygdomme beskæftiges der primært med nedenstående behandlingsområder. 

Der er ca. 1100 patienter i kontrol og behandling indenfor denne kategori, hvilket placerer afdelingen blandt landets største indenfor området.

Der udføres alle former for diagnostik, og der er et veletableret samarbejde med kirurgisk afdeling, idet en del af vore patienter vil få brug for kirurgisk behandling. Der tilbydes avanceret terapi i form af biologisk behandling til udvalgte patienter. Endvidere bistås med rådgivning og information vedrørende sygdommene blandt andet i kraft af samtale med en sygeplejerske indeholdende undervisning og information.

Afsnittet er forskningsaktiv indenfor området, hvor der blandt andet er etableret ph.d. projekter i samarbejde med Odense Universitetshospital.

Der varetages diagnostik og behandling af patienter med akutte og kroniske leverlidelser, herunder skrumpelever.

Afsnittet er forskningsaktiv indenfor området, hvor der blandt andet er etableret ph.d. projekter i samarbejde med Odense Universitetshospital.

Afsnittet foretager årligt et stort antal kikkertundersøgelser af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm (gastroskopi). Områdets praktiserende læger kan henvise patienter direkte til denne undersøgelse, som kan afsløre hvorvidt symptomer fra den øvre del af maven skyldes mavesår eller spiserørskatar. Dette leder umiddelbart til iværksættelse af relevant behandling og længerevarende kontrolforløb er sjældent påkrævede.

Blandt de hyppigere tyndtarmslidelser er cøliaki, hvor tyndtarms slimhinden ødelægges grundet intolerens overfor melprodukter. Behandlingen af denne tilstand er som oftest diæt, og afdelingen henviser til instruktion i den rigtige diæt ved diætist.

En del patienter med kronisk betændelse i bugspytkirtlen går til ambulant kontrol. Her fokuseres på ernæringstilstanden og der undersøges for senfølger af sygdommen i form af eksempelvis sukkersyge. Samtidig vurderes det, hvorvidt der er behov for medicinsk behandling af tilstanden.

APPFWU01V