Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilNyhedsbrevpilNyhedsbrev 16. oktober 2020pilForskningsnyt: Sydvestjysk Sygehus styrker hjerteforskningen

Forskningsnyt: Sydvestjysk Sygehus styrker hjerteforskningen

Bragt i nyhedsbrevet SVS NYT den 16. oktober

Professor og kardiologisk overlæge, Axel Brandes, vil fremover være tilknyttet hjerteforskningen på Sydvestjysk Sygehus. Her kommer han sammen med forskningsleder i hjertesygdomme og professor Niels Peter Rønnow Sand til at styrke forskning på området til gavn for patienterne.

SVS NYT
Professor og kardiologisk overlæge, Axel Brandes, er nu tilknyttet hjerteforskningen på SVS.
 

Axel Brandes er overlæge ved Hjertemedicinsk Afdeling B på Odense Universitetshospital og professor i kardiologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet. Fremover vil han også være tilknyttet hjerteforskningen på Sydvestjysk Sygehus, hvor han derfor vil bruge en del af sin forskningstid.

Tilknytningen udvider hjerteforskningen på Sydvestjysk Sygehus, der fremover også vil inkludere forskning i udredning og behandling af arytmier, herunder atrieflimren, som har været Axel Brandes hjertebarn gennem de sidste 20 år.

- Vi er glade for og stolte over, at vi nu udvider det kardiologiske forskningsområde. Det gavner vores patienter, at vi fremover favner flere aspekter af hjertesygdom, fordi det øger muligheden for, at forskningen hurtigere finder vej til de af vores patienter, der er i et hjerteforløb på sygehuset, siger forskningsleder Niels Peter Rønnow Sand.

 

’Sammen er vi stærkere’

Også Axel Brandes ser frem til samarbejdet, der vil bringe forskningsenhederne på Odense Universitetshospital og Sydvestjysk Sygehus tættere sammen.
- Der hersker ingen tvivl om, at vi sammen står stærkere, og at vi sammen kan styrke forskningen inden for forskellige aspekter af hjertesygdom. Samarbejdet betyder også, at vi vil have et større patientgrundlag, der giver mulighed for at dække flere af de behov og erfaringer, som patienterne oplever, siger Axel Brandes.

Han tilføjer, at han glæder sig til bidrage til forskningen på Sydvestjysk Sygehus, der allerede består af en solid basis, men som på samme tid emmer af pionerånd og ambitioner. Ligesom han ser frem til at varetage en del af undervisningen inden for det hjertemedicinske område i Esbjerg, når de første lægestuderende begynder på kandidatuddannelsen i medicin i 2022.

 

Forskning for patienten
De to professorer er ikke i tvivl om, at netop kandidatuddannelsen i medicin åbner op for nye muligheder. For med treenigheden af uddannelse, forskning og behandling samme sted eksisterer de rette forudsætninger for at skabe de bedste resultater for patienterne.

- Den viden, du læser dig til i lærebøgerne, bliver bedre funderet, når du ser patienterne. Og du får samtidig nogle andre forskningsmæssige perspektiver. På den måde er forskning ikke noget, der sker i en adskilt boble, men noget der skabes med patienterne, siger Axel Brandes.

Derfor ser han også altid på, hvordan han kan inddrage patienterne i forskningen. For eksempel har han et projekt kørende om rehabilitering af hjertepatienter med arytmier, der skræddersyes til den enkelte patient. Det sker ved at anvende en holistisk tilgang i behandlingstilbuddet, der både ser på kendte risikofaktorer for hjerteproblemer som for eksempel forhøjet blodtryk, men også inkluderer forhold som for eksempel angst og depression. Her inddrager han blandt andet patienter i en fokusgruppe med henblik på at tilpasse forløbene i projektet bedst muligt til patienterne.
 


Siden er sidst opdateret 15-10-2020Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring