Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Ambulant vanddrivende behandling i Hjerte Ambulatorium og håndtering af venflon i hjemmet

I samråd med dig, er det vurderet, at du har behov for en mere intensiv vanddrivende behandling for at nedsætte væskeophobning i kroppen. Behandlingen foregår i Hjerte Ambulatoriet og varer indtil behandlingsmålet er nået. Hvis ikke behandlingsmålet kan nås på den ambulante plan, vil du blive tilbudt indlæggelse i sengeafdelingen. Effekten af behandlingen bliver dagligt vurderet.

 

Første dag, du ankommer i ambulatoriet, vil du få anlagt et lille plastikrør i en åre. Det vil typisk være på håndryggen eller lidt længere oppe på armen. Dette lille plastikrør kaldes et venflon og det er via dette, at du får den vanddrivende medicin. Venflonet skal forblive anlagt, så længe du får din vanddrivende her igennem. Du vil af personalet blive informeret om risici og evt. komplikationer forbundet med at have et venflon. Du skal bl.a. være opmærksom på rødme, hævelse og ømhed.

Forløbet i ambulatoriet er planlagt med daglig blodprøvetagning, da det er nødvendigt at kontrollere saltbalance og nyrefunktion, som led i monitorering af behandlingen. Du vil få målt blodtryk, puls og iltmætning, samt blive vejet dagligt. Det planlægges, at du får vanddrivende medicin i venflonet kl. ca. 8 og kl. ca. 13. De første timer efter medicinindgift planlægger vi, at du hviler i en hvilestol stillet til rådighed i ambulatoriet. Dernæst kan du færdes frit i ambulatoriet. Der er mulighed for at se fjernsyn. Du tilbydes en sandwich og en yoghurt, samt drikkevarer.

For at beskytte venflonet når du skal hjem, bliver området med venflon pakket ind i gaze. Du skal dog stadig holde øje med, at venflonet ikke hænger fast ved bl.a. påklædning. Indstiksstedet tilses dagligt af den sygeplejerske, som giver dig den vanddrivende medicin. Når der ikke længere er brug for venflonet, bliver det fjernet.

Anbefalinger i hjemmet:

Skulle det ske at venflonet falder ud, skal du trykke på indstiksstedet og gerne holde hånden over hjertehøjde indtil blødningen er stoppet. Kan du ikke få blødningen til at stoppe, så  kontakt Hjerte Ambulatorium eller Hjertemedicinsk afdeling på nedenstående telefonnumre.

Vej dig gerne om morgenen inden du får tøj på. Noter vægten ned, og medbring målingerne i ambulatoriet.

Vær opmærksom på dit væskeindtag og følg anbefalingerne fra ambulatoriet.

Ved eventuelle spørgsmål kan du kontakte Hjerte Ambulatorium på telefonnummer 79183137 i tidsrummet 7.30-15.30. Efter kl. 15.30 kan Sengeafsnit D3 - Hjertesygdomme kontaktes på telefonnummer 79184272.

Oplever du en forværring i din tilstand derhjemme, anbefales du at søge akut lægehjælp.

Med venlig hilsen

Personalet i Hjerte Ambulatorium, Hjertesvigtklinikken.

RSD SVS logo

 


Siden er sidst opdateret 18-3-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring