Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Om afdelingen

Intensiv


Intensiv afsnittet modtager døgnet rundt patienter, som  akut har et behov for intensiv pleje og behandling, eller som har særlige behov for intensiv overvågning.
Disse patienter kan komme fra alle kliniske afdelinger på sygehuset i Esbjerg eller Grindsted, samt fra andre sygehuse.

På afsnittet er der plads til 12 intensive patienter.

Intensiv afsnittet er for kritisk syge patienter, der i en periode har brug for særlig pleje, observation og behandling pga. svigt af livsvigtige funktioner, fx. vejrtrækning eller kredsløb.

Afsnittet varetager avanceret behandling som respirator- og dialysebehandling samt understøttelse af blodcirkulation.

Patienter, som indlægges på Intensiv/Intermediær afsnittet kræver overvågning døgnet rundt af højt kvalificerede speciallæger og specialuddannede sygeplejersker.
Der er som minimum én sygeplejerske til stede på stuen døgnet rundt.

Vision/mål
Målsætningen for Intensiv afsnittet er gennem monitorering, diagnostik, terapi og pleje af kritisk syge patienter og patienter med komplicerede opvågningsforløb, at reducere mortaliteten og morbiditeten.
Herunder at varetage kritisk syge patienters behov for intensiv terapi, diagnostik , monitorering o gpleje indtil den kritiske fase er overstået eller videre behandling er udsigtsløs.

Der sker fortløbende en opdatering af den faglige kvalitet. For at sikre den faglige udvikling og opdatering, har afsnittet ansat en række nøglepersoner til løbende at undervise og vejlede personalet.
Derudover er der løbende både lægefaglige og sygeplejefaglige undviklingsprojekter på afsnittet.

 

Den afsluttende behandling
Vi har på Intensiv ”Et rum til at tage afsked”.
Med dette specielle rum ønsker vi at skabe rammer for en værdig død.
Målet er en værdig afsked for patienter og pårørende og høj kvalitet af sygeplejen i den afsluttende behandling. Denne stue giver mulighed for at patient og pårørende flyttes fra det højteknologiske miljø til mere hjemlige forhold, hvor afskeden kan foregå efter deres ønsker og behov.
Filosofien er, at afsluttende forløb aldrig kan gøres om, de pårørende bærer oplevelsen med.


Siden er sidst opdateret 22-10-2018Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring