Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Behandlingsområder

Vandladningsforstyrrelser:
Afdelingen udreder og behandler praktisk talt alle former for vandladningsforstyrrelser hos mænd. Vi indgår i et tværfagligt samarbejde med Afdeling for kvindesygdomme (Inkontinensafdelingen), omkring vandladningsforstyrrelser for kvinder.
Desuden samarbejder vi med Odense Universitetshospital om "vanskelig blære" samt Botox-behandling.

Urinvejssten:
Afdelingen udreder og behandler sten i urinblære og øvre urinveje. Der foretages forskellige kikkertundersøgelser og behandling af sten, såvel som udredning med henblik på forebyggelse af kommende sten ved kompliceret stendannelse.

Kræftsygdomme:

Prostatakræft:
Prostatakræft udgør langt den største del af patienterne i Urinvejskirurgisk ambulatorium. Afdelingen har udviklet sig i takt med nyere behandlingsformer og behersker avanceret diagnostik med ultralydsscanning og fusionsbiopsier.
Afdelingen varetager 2. linjebehandling af kastrationsrefraktær prostatakræft og deltager i Multidisciplinær konference, primært med Kræftafdelingen i Vejle.

Blærekræft:
Afdelingen udfører primært diagnostik og behandling af blærekræft. Avanceret behandling af blærekræft foregår centraliseret på Odense Universitetshospital. Kontrol og opfølgning af blærekræft samt behandling af godartede blærepolypper foregår på Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg. Desuden flere former for skylleregimer til behandling af blærepolypper.

Testikelkræft:
Udredes og behandles primært på afdelingen med primær operation med fjernelse af testikel og vævsprøver fra kontralaterale testikel. Efterkontroller og efterbehandling foregår på Kræftafdelingen, Odense Universitetshospital.

Peniskræft:
Der er kun ganske få tilfælde i optageområdet. Den primære diagnostik foregår her på stedet, og behandlingen foregår og er centraliseret på Universitetshospitalet i Skejby.

 


 

 


Siden er sidst opdateret 13-8-2021Praktiske oplysninger

Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring