Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Patientforløb

1) Du er henvist til vores afsnit af din egen læge eller anden specialist på mistanke om en reumatologisk lidelse. Symptomerne er ofte smerter i led eller muskler. Heldigvis er det ikke i alle tilfælde en kronisk sygdom, men du vil blive undersøgt for, om det er det.

Pil ned

2) Du vil møde vores sygeplejersker, som er uddannet til at deltage i undersøgelserne af dine led og eventuelle smerteproblemer. Du vil få målt dit blodtryk og din puls. Din højde og vægt vil blive registeret, så man kan beregne rigtig medicinmængde, hvis det bliver nødvendigt.

Pil ned

3) Du vil blive undersøgt af en speciallæge i reumatologi, eller en yngre læge, som er under uddannelse til speciallæge, som vil spørge dig om symptomer afhængigt af, hvad din henvisende læge har beskrevet, og hvad man finder undervejs. De yngre læger konfererer med speciallægerne.

Pil ned

4) Før du kommer hertil, vil vi bede om at udfylde skemaet, du har fået tilsendt sammen med din indkaldelse. Vi spørger om, hvor længe du har haft symptomer, om du har andre sygdomme, allergier og om du tager medicin eller fast kosttilskud. Vi vil bede dig medbringe alt til undersøgelsen.

Pil ned

5) Ofte vil du blive bedt om at gå på laboratoriet, så du kan få taget blodprøver, hvis du ikke allerede har fået taget alle de nødvendige. Når der er behov for det, vil der blive bestilt røntgenbilleder, og du vil da få indkaldelsesbrev i posten efterfølgende. Bliver der behov for yderligere undersøgelser, vil du blive informeret om dette, og de vil blive bestilt.

Pil ned

6) Når alle oplysninger om dine symptomer ud fra undersøgelsen hos lægen, sygeplejersken, laboratorieprøver, røntgenundersøgelser og eventuel andre undersøgelser foreligger, vil vi afgøre, om du har en reumatologisk lidelse eller ej. Du vil derefter få en diagnose, hvis det er muligt.

Pil ned

7) Vi kan nu give råd om din sygdom og eventuel starte behandling. Vi sender skriftlig tilbagemelding til din henvisende læge på, hvad vi har fundet, og hvordan det eventuelt behandles. Ofte kobler vi vores reumatologiske sygplejersker ind, så også de kan hjælpe dig med at få svar på eventuelle spørgsmål.

Pil ned

8) Vi samarbejder tæt med ergoterapeuter og fysioterapeuter, som vi vil henvise dig til, når der er behov for træning/hjælpemidler eller vejledning i ledbeskyttende øvelser. Hvis der er behov for yderligere hjælp, vil vi diskutere dette.

Pil ned

9) Det er vigtigt, at du er klar over, at ikke alle, som henvises til reumatolog, har en reumatologisk sygdom. Vi vil gøre, hvad vi kan for at finde ud af, om du har det, og hvordan vi i så fald kan hjælpe dig.

Siden er sidst opdateret 30-3-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring