Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden
Forside - Sydvestjysk SygehuspilAfdelingerpilKliniske afdelingerpilBørn og Unge AfdelingenpilBørn og Unge SengeafsnitpilPraktiske informationer - når du er indlagt i Børn og Unge Sengeafsnit

Praktiske informationer - når du er indlagt i Børn og Unge Sengeafsnit

Overnatning

Vi ved, at det er meget vigtigt for barnet, uanset alder, at enten mor, far eller en anden nær voksen pårørende er med under indlæggelsen. Der vil være mulighed for at sove ved siden af barnet på en drømmeseng.

 

Besøgstider
Vi har fri besøgstid i Børn og Unge Sengeafsnittet, dog under hensyntagen til det enkelte barn og forældrene samt eventuelle andre børn på stuen.


Mad og drikkevarer
I sengeafsnittets spisestue kan der hentes kolde og varme drikkevarer til børn og forældre. Spisestuen finder man ved at følge de grønne "fodspor" som er på gulvet.

I spisestuen serveres alderssvarende mad til alle måltider, én forældre kan spise gratis sammen med barnet i sengeafsnittet.
Den anden forældre har mulighed for at købe mad i patientcafeen som ligger på 2. etage. Der kan betales med Dankort eller mobilePay. Maden kan spises i patientcafeen eller medbringes til sengeafsnittet, dog skal servicen leveres tilbage til patientcafeen. Der er også mulighed for at købe mad i Café Finsen i forhallen.


Måltiderne serveres kl:
Morgenmad kl. 07.45 – 09.30
Frokost kl. 11.45 – 12.45
Aftensmad kl. 17.30 – 18.20

Til mellemmåltider er der frugt, brød, yoghurt og lignende til børnene. Diverse morgenmadsprodukter såsom havregryn, müsli mm er tilgængelig hele dagen.
I forældrekøkkenet (det lille køkken i sengeafsnittet) kan der hentes/varmes modermælkserstatning og skemad. Flasker og sutter opbevares og rengøres også her. 

 

Man må gerne have eget medbragt mad med, dette skal dog opbevares i patientkøleskabet som findes i spisestuen. Maden skal mærkes med navn og dato. Der er ikke mulighed for at varme maden

Stuegang
På hverdage starter stuegangen kl. 9.00.
Der kan være flere forskellige behov, der bestemmer, hvilke børn der ses først til stuegang. Vi tilstræber at kunne give et cirka tidspunkt for stuegangen.

Om aftenen samt i weekender og på helligdage er der kun stuegang på de børn, der har behov for det.

Smitsomme sygdomme
Hvis barnet har været udsat for skoldkopper eller andre smitsomme børnesygdomme, skal I henvende jer i Informationen ved hovedindgangen til sygehuset.
Herfra vil I blive vist op på en isolationsstue.

 

Hygiejne under indlæggelse

Her er mange syge børn indlagt, og børn smitter let hinanden. Vil vil gerne, at du under indlæggelse er opmærksom på at undgå smitte spredning. Vi vil gerne, at du hjælper dit barn med håndvask, ligesom det er vigtigt, at vi voksne vasker og spritter hænder ofte. Håndhygiejne skal ske i forbindelse med toiletbesøg, før måltider, før og efter leg ude i afdelingen, før du bruger noget i forældrekøkkenet, før du tager noget i skabene mm. 

 

Personalets døgnrytme

Personalet har vagtskifte kl 07, 15.30 og 23.15. De starter vagten med at læse på de børn de skal passe og orientere sig om behandling og planer for det enkelte barn.

Du kan altid komme i kontakt med plejepersonalet ved at henvende dig på kontoret eller ved hjælp af klokkesnoren på stuen.

Såfremt du forlader afdelingen sammen med dit barn vil vi gerne vide besked.

 

Ved udskrivelse

Når I udskrives vil det være en stor hjælp for plejepersonalet, hvis sengelinned tages af og lægges i vasketøjsposen på badeværelset. Dyner og puder (uanset om de er blå eller hvide) lægges på sengen og personalet vil fjerne disse. Brugt service mm tages med over i spisestuen og sættes på vognen til brugt service.

 

Øvrigt
Der er TV ved alle sengepladser.

Det er tilladt at bruge mobiltelefon i sengeafsnittet.

På alle stuer er der et skab med lås til jeres personlige ejendele.

I børnemodtagelsen er det muligt at låne et lille skab på gangen til værdigenstande.

Der er gratis internetadgang (trådløst internet) til private computere, mobiler og tablets.Det trådløse netværk hedder "Gaestenet" og kræver ingen loginkode.

Rygning er forbudt i hele Børne- og Ungeafdelingen, også på altaner og på legepladsen. Der er mulighed for at ryge i den dertilrettede rygepavilion som findes udenfor ved stueetagen .


Siden er sidst opdateret 9-3-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring