Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Lungemedicinsk Afsnit

Velkommen til Lungemedicinsk AfsnitLungemedicinsk Afdelingsforside

Om Lungemedicinsk Afsnit
Lungemedicinsk Afsnit består af to underafsnit
Sengeafsnit D1 - Lungesygdomme
Størstedelen af patienterne i sengeafsnittet lider af KOL eller lungekræft, desuden behandler vi lungebetændelse, astma, lungefibrose og udreder for luftvejssymptomer. Endvidere behandler vi patienter med almen medicinske sygdomme. Læs mere

Lunge Ambulatorium
Her modtages patienter til udredning for restriktive lungesygdomme, dvs. astma, rhinit (høfeber), uafklaret hoste og blødning fra lungerne, samt patienter med gentagne tilfælde af pneumothorax (sammenklappet lunge) m.fl. Læs mere


Har du styr på din medicin, når du rejser?
Danmark er med i det såkaldte Schengen-samarbejde, og det har betydning, når man rejser til udlandet med visse typer af medicin i bagagen.

Hvis du får medicin, som indeholder euforiserende stoffer, har du mulighed for at få en medicinattest på apoteket - også kaldet et pillepas. Pillepasset dokumenterer, at den medbragte medicin er til eget forbrug.

Det er ikke alt medicin, som du behøver en attest for at medbringe. Pillepasset er til medicin, der virker euforiserende, og som påvirker centralnervesystemet. Det er fx sovemedicin, stærke smertestillende midler og beroligende midler.

Hvis du ønsker et pillepas, skal du bruge en recept fra lægen på den pågældende medicin. Herefter kan apoteket udstede pillepasset, som er gratis.


Du kan læse mere om pillepasset på apotekets hjemmeside.


Hvis du rejser til lande uden for Schengen-samarbejdet
Hvis du skal rejse til et land uden for Schengen-samarbejdet, skal du kontakte det pågældende lands ambassade i Danmark  for at høre, om lovgivningen giver mulighed for at medbringe denne type medicin, samt hvilken dokumentation der kræves i det pågældende land.

Læs mere om hvor pillepasset er gyldigt
.

 


Kontakt
Lunge Ambulatorium
Sydvestjysk Sygehus
Finsensgade 35
6700 Esbjerg
E3 (Følg hovedstrøg til E. Tag elevator eller trappe til E3) (kort)

Telefonisk kontakt
 

Sengeafsnit D1 - Lungesygdomme
Sydvestjysk Sygehus
Haraldsgade 12
6700 Esbjerg
- Bygning D, etage 1 (kort)

Telefonisk kontakt og besøgstider

Send sikker e-mail til Lungesygdomme Afdeling via borger.dk.
Se mere om at sende sikker digital post til sygehuset her.Siden er sidst opdateret 1-9-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring