Dette er tekstversionen af Demensvenligt Sygehus
Klik her for at komme til den grafiske version af Demensvenligt Sygehus

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Demensvenligt Sygehus


svs.dk/demens
 
Sydvestjysk Sygehus har i efteråret 2017 opnået bevilling fra Sundhedsstyrelsen med 4.717.456 kr. til "Praksisnært kompetenceløft i kommuner og regioner" i forhold til demens. Projektet er blevet etableret med Sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth som formand og løber fra ultimo 2017 til november 2019.
 
Visionen er et demensvenligt sygehus hvor sygehusets personale får et kompetenceløft, så vi kan yde individualiseret pleje og behandling af høj kvalitet til mennesker med demens og deres pårørende. Vi har et ønske om, at skabe et sammenhængende patientforløb for mennesker med demens, hvor vi har fokus på forebyggelse, egenomsorg, effektiv udredning og medinddragelse.
 
Projektets mål er blandt andet at uddanne 1250 demensvenner på sygehuset, at mindst 23 medarbejdere uddannes til demensambassadører og at alle læger i FAM, på neurologisk afdeling og medicinsk afdeling gennemfører et e-læringsprogram i demens. Et specialiseret demensteam på 6 personer uddannes og varetager undervisning og implementering af projektet sammen med projektlederen.

Styregruppen er tværfagligt og tværsektorielt sammensat med repræsentanter fra almen praksis, Alzheimerforeningen, UC Syd, SDU med flere.


Vil du vide mere?

Tlf . 7918 5508
Onsdag og torsdag: 8.00 – 15.30
Tirsdag lige uger: 8.00 – 15.00
svs-demensteamet@rsyd.dk
 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk