Dette er tekstversionen af Vejledning om Atrieflimren
Klik her for at komme til den grafiske version af Vejledning om Atrieflimren

Forside - Læs op - Sitemap


Vejledning om Atrieflimren


Atrieflimmerklinikken

 

Med denne patientinformation får du en kort introduktion til atrieflimmerklinikken og det at have sygdommen atrieflimren.

 

Klinikken, som er en del af Hjertemedicinsk Afdeling, skal sikre en sammenhængende behandling for patienter med atrieflimren, i samarbejde med specialiserede hjertesygeplejersker og hjertelæger.

 

Vi tilbyder

 

Hvad er Atrieflimren?
Atrieflimren kaldes på dansk også forkammerflimren, og er en anfaldsvis eller konstant forstyrrelse af rytmen i hjertets forkamre (som også kaldes ”atrier”). Når der er atrieflimren er den normale hjerterytme afløst af en uregelmæssig, og ofte hurtig, hjerterytme.


Atrieflimren er den mest almindelige forstyrrelse af hjerterytmen. Mere end 75.000 danskere lever med sygdommen. Atrieflimren kan ramme alle, men hyppigheden stiger med alderen.

 

Man kan ofte ikke pege på én enkelt udløsende årsag til atrieflimren, og det er ikke altid muligt at finde en bagvedliggende årsag, men der findes nogle forskellige risikofaktorer:

 

At have atrieflimren er i sig selv ikke farligt, men hjerterytmeforstyrrelsen øger risikoen for at danne blodpropper i hjertets forkamre som kan flyde med blodet, og derefter sætte sig i hjernens blodkar og give slagtilfælde.


Symptomer
Atrieflimren opleves meget forskelligt fra person til person. Nogle har kun få eller slet ingen symptomer (gener), mens andre mærker den forstyrrede hjerterytme og føler sig begrænset i hverdagen.


Eksempler på symptomer:

 

Undersøgelser:
Du vil får optaget et hjertekardiogram eller få lavet en langtidsoptagelse af hjerterytmen i 2 eller 7 dage for at hjerterytmen kan blive undersøgt.


Hvis du ikke allerede har fået foretaget en undersøgelse af hjertets klapper og hjertets pumpefunktion (ultralydundersøgelse af hjertet som også kaldes ”ekkokardiografi”) vil vi planlægge den.


Vi tager også blodprøver til kontrol af blodprocent og stofskifte, hvis det ikke allerede er undersøgt.

 

Behandling.
Behandling og kontrol ved atrieflimren er individuel, men målet er altid at:

 

Det kan også komme på tale at bruge andre former for behandling (som også ofte bruges sammen med medicinsk behandling):

 

Rejser
Forsikringsselskaberne har forskellige regler ved sygdom og rejseaktivitet. Sørg derfor for at få styr på din rejseforsikring inden du rejser. Vi anbefaler, at du tager kontakt til dit eget forsikringsselskab. Du er velkommen til at spørge os til råds.


Hvornår skal du henvende dig
Hvis du får tiltagende symptomer, eller symptomer der kommer igen efter at du er afsluttet fra atrieflimmerklinikken, kan du henvende dig til din egen læge for at blive henvist til atrieflimmerklinikken igen.

 

RSD SVS logo

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk