Dette er tekstversionen af Ballonudvidelse af det eustakiske rør (tubaplastik)
Klik her for at komme til den grafiske version af Ballonudvidelse af det eustakiske rør (tubaplastik)

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Ballonudvidelse af det eustakiske rør (tubaplastik)


Afdelingen tilbyder ballonudvidelse af det eustakiske rør (tubaplastik).
 

Tubaplastik

 

Fakta
Mange mindre børn har generelt dårlig ventilation fra svælget til mellemøret. Dette medfører ofte problemer med ørerne, herunder kronisk væske i mellemøret og nedsat hørelse. Sommetider ses tilbagevendende mellemøreinfektioner, som opleves værst i vinterhalvåret pga. de mange forkølelser.

 

Efterhånden som vi vokser, vokser det eustachiske rør med og problemerne aftager for til sidst helt at forsvinde hos langt de fleste af os. Hos ganske få kan problemet dog følge med ind i voksenalderen. Således kan man opleve tilbagevendende prop-fornemmelse i ørerne og i nogle tilfælde lettere nedsat hørelse.

Sjældent kan der også være væske i mellemøret hos voksne, som i kronisk tilstand kan behandles med dræn og i mange tilfælde med ballonudvidelse.

 

Behandling
En forundersøgelse med vurdering af det eustakiske rørs funktion vil afgøre, om man er kandidat til behandlingen.

Behandlingen sker i fuld narkose, hvor lægen vil føre et kateter gennem næsen til næsesvælget. Herfra føres en lille ballon op i det eustakiske rør, som blæses op mhp. udvidelse. Indgrebet er kortvarigt og risiciene er generelt meget små jævnfør patientinformationen.

 

Patientinformation
Ballonudvidelse af det eustakiske rør (tubaplastik)


 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk