Dette er tekstversionen af Væske i mellemøret
Klik her for at komme til den grafiske version af Væske i mellemøret

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Væske i mellemøret


Væske i mellemøret

 ØreÆrØæklkkØÆØØFakta
Væske i mellemøret kan skyldes mange årsager. Hyppigst ses det hos børn med mellemørekatar, hvor der i forbindelse med forkølelse sker en aflukning af øretrompeten (det eustatiske rør), som forbinder næsesvælget med øret.

Uanset årsag skaber aflukningen af øretrompeten et undertryk i mellemøret, som kan give en klapfornemmelse eller øresmerter og efter nogle timer dannes en tyndtflydende væske. Mellemørevæske kan efter længere tid blive slimet og tyk og medføre, at man får dårlig eller nedsat hørelse. I nogle tilfælde kan det derfor blive nødvendigt at lægge et dræn og suge væsken for at bevare et normalt mellemøretryk.


Operation/behandling
På Øre-Næse-Hals Afdelingen anlægger vi silikonedræn, som oftest falder ud af sig selv efter et par måneder, eller langtidsdræn ved behov. Øredrænene lægges på børn i alle aldersgrupper i fuld bedøvelse og hos voksne ofte i lokalbedøvelse.
Vi anlægger desuden dræn med øresygdommen Morbus Meniere med god effekt inden opstart af eventuel Meniett-behandling. Andre kan behandles med vægtreduktion ved overvægt, sove på siden, rygestop og undgå alkohol før sengetid og sovetabletter. Nogle har god effekt af en snorkeskinne tilpasset ved en tandlæge.


Patientinformation
Dræn i trommehinden.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk