Dette er tekstversionen af Søvnudredning - undersøgelse for søvnapnø
Klik her for at komme til den grafiske version af Søvnudredning - undersøgelse for søvnapnø

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Søvnudredning - undersøgelse for søvnapnø


Søvnudredning - undersøgelse for søvnapnø

 ØreÆrØæklkkØÆØØFakta
Når muskulaturen i svælget slapper af under søvnen, kan de medføre vibrationer af bløddele i svælget som årsag til snorken. Man skelner mellem den såkaldte sociale snorken, der blot er til gene for andre, og sygdommen søvnapnø.
Her bliver det så snævert i svælget, at det fører til stop i vejrtrækningen. Det medfører, at kroppen vækkes og ikke kan få lov til at komme i dyb søvn og få den nødvendige hvile. Konsekvensen er, at man er uudhvilet, selv efter en hel nats søvn, er konstant træt, har tendens til at falde i søvn, når man ser fjernsyn eller læser en bog og har brug for at lægge sig, når man kan.

Snorken er meget udbredt og ses især hos overvægtige, men findes i alle vægtklasser. Det kan være en kraftig social belastning. Årsager til snorken kan være tæthed i næsen, en slap, nedhængende blød gane, stor drøbel og især hos børn store mandler og svælgpolypper.


Forundersøgelse/udredning
Udredning foregår ved, at man derhjemme eller i sjældne tilfælde under indlæggelse sover en nat med et søvnmonitoreringsudstyr. Efterfølgende bliver dette aflæst, og du bliver undersøgt i vores ambulatorium. Videre behandling afhænger af denne søvnregistrering og undersøgelsen.
 

Operation/behandling

Behandling af social snorken
Det afhænger af årsagen. Nogle kan behandles med kirurgi. Afhængig af årsagen kan vi tilbyde:

Andre kan behandles med vægtreduktion ved overvægt, sove på siden, rygestop og undgå alkohol før sengetid og sovetabletter. Nogle har god effekt af en snorkeskinne tilpasset ved en tandlæge.

Behandling ved søvnapnø
Behandlingen er et CPAP-apparat (continuous positive airway pressure). Vi tilbyder udlevering af CPAP-apparat og maske, tilpasning og kontrol i vores søvnambulatorium.

Søvnambulatoriets telefonnummer er 7918 3514.


Patientinformation
Søvnapnø.

Yderligere information
www.snorker.dk
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk