Dette er tekstversionen af Mad og drikke på sygehuset
Klik her for at komme til den grafiske version af Mad og drikke på sygehuset

Forside - Læs op - Sitemap


Mad og drikke på sygehuset


Sygehuskøkkenet Sydvestjysk Sygehus

På sygehuset sammensættes maden efter anbefalinger for henholdsvis Sygehuskost og Normalkost. Personalet har vurderet, hvilken type kost patienten anbefales under sin indlæggelse.

Sygehuskost
Sygehuskost er energirig, da den har et forhøjet indhold af fedtstoffer og protein. Sygehuskost er til patienten, der har et øget behov for energi under sin sygdom.
Læs mere om Sygehuskost.

Normalkost
Normalkost er sammensat ud fra Fødevarestyrelsens 10 officielle kostråd. Det er til patienten, der har normal appetit og som ikke forventes at få problemer med at spise tilstrækkeligt.
Læs mere om Normalkost og om de 10 kostråd.

Særligt småtspisende
Er specielle tilbud til de patienter, der har svært ved at indtage mad i den mængde, der er nødvendigt for at dække behovet for energi og næringsstoffer og som derfor kan være i ernæringsmæssig risiko.
Læs mere om Kost til Særligt Småtspisende.

Måltiderne
Sydvestjysk Sygehus serverer hver dag 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Enten som buffetservering i en af patientcaféerne eller som rullende buffetservering på afdelingen.

Hvis patienten er på en lægeordineret diæt, tager vi hensyn til dette under indlæggelse.

Har du spørgsmål til allergener, så spørg køkkenpersonalet.

Læs gerne mere om mad og drikke på sygehuset i denne patientinformation.

Logo



Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk