Dette er tekstversionen af Jordemoderkonsultation
Klik her for at komme til den grafiske version af Jordemoderkonsultation

Forside - Læs op - Sitemap


Jordemoderkonsultation


Region Syddanmark: Små film om det nyfødte barn

Trygfonden: Tryg med barn

 

For yderligere informationer klik her

 

 

I tilbydes ca. 7 jordemoderkonsultationer i løbet af graviditeten, første besøg varer ca. 40 minutter og de øvrige besøg ca. 20 minutter.

For at sikre jer en oplevelse af kontinuitet får I, så vidt muligt, tid hos den samme jordemoder hver gang. Denne jordemoder er jeres kontaktjordemoder gennem hele graviditeten. Din partner eller andre pårørende er velkomne til at deltage.


Jordemoderen har flere funktioner undervejs

Sidst men bestemt ikke mindst kan jordemoderen bruges til at drøfte og præcisere de ting, som opleves undervejs i graviditeten. Det er en god ide at skrive de spørgsmål ned, som I ønsker at tale med jordemoderen om.


Din første jordemoderkonsultation
Når du har været hos din egen læge til første graviditetsundersøgelse, sendes dine papirer til Esbjerg Jordemodercenter, uanset hvor du bor. Du vil herfra modtage en indkaldelse til din første jordemoderkonsultation. Vær derfor opmærksom på, at hvis du har et bestemt ønske om et andet konsultationssted, end i den by/i nærheden af din bopæl, skal du sige det til din læge, så han/hun kan skrive det i dine papirer. Det samme er gældende, hvis du har et ønske om en bestemt jordemoder. Jordemoderkonsultationerne er geografisk fordelt, men har stort set ens tilbud. Se en oversigt over konsultationsstederne


Godt at vide før du kommer til jordemoder
Klik her og læs pjecen ”Graviditet, fødsel og barsel”, der beskriver de forskellige former for jordemoderkonsultationer og fødsels- og forældreforberedelse, der findes. Det er en stor fordel, hvis du allerede ved din første konsultation har taget stilling til, om du og din partner har lyst til at deltage i:

Du kan også se mere om tilbuddene på siden ”Fødsels- og forældreforberedelse

 

Kontakt til jordemoder
Du kan ikke ringe direkte til din kontaktjordemoder.
Har du brug for at tale med hende, kan du ringe til Esbjerg Jordemodercenter i telefontiden, så vil sekretæren lægge en besked til jordemoderen, og du vil blive ringet op på et senere tidspunkt. Vær opmærksom på, at der tages hensyn til ferie, hviledage og fridage.

Har du akut brug for en jordemoder, kontakt da Fødegangen på tlf. 7918 2732, døgnet rundt.


Læs mere

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk