Dette er tekstversionen af Kulhydrattælling - skema og instruktion
Klik her for at komme til den grafiske version af Kulhydrattælling - skema og instruktion

Forside - Læs op - Sitemap


Kulhydrattælling - skema og instruktion


Formålet med kulhydrattælling er at regne ud, hvor meget insulin du skal tage til et måltid.
Alt hvad du spiser og drikker skrives i skemaet. Beskriv mængden så nøjagtigt som muligt. Tilsvarende skrives blodsukker, insulindosis og evt. kulhydrat ind i skemaet.

Udfyld 2 skemaer. De medbringes til samtalen hos diætisten eller sendes til Diætisterne Sydvestjysk Sygehus Esbjerg eller Grindsted.

 

Brød, gryn, kartofler, ris og pasta skal vejes og vægten angives i gram.
De øvrige mængder angives i tsk., spsk., skiver, stk. eller deciliter.

 

Glem ikke at angive hvilken type

 

Medbring gerne foto af varedeklarationer (næringsindhold pr 100 g) og emballage fra fx brød og müsli til samtalen.

Opstår der tvivl i forbindelse med registreringen, kan du altid kontakte den kliniske diætist (tlf. 79182521).

Skemaet til kulhydrattælling kan findes via dette link ► Kulhydrattælling

 


 

 

Logo



Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk