Dette er tekstversionen af Palliativt Team Esbjerg
Klik her for at komme til den grafiske version af Palliativt Team Esbjerg

Forside - Læs op - Sitemap


Palliativt Team Esbjerg


Velkommen til Palliativt Team Esbjerg

Palliativt Team beskæftiger sig med patienter med alvorlig livstruende sygdom med særlig komplicerede problemstillinger af fysisk, psykologisk eller social karakter. Teamet udgår fra et ambulatorium (hverdage i dagtid) og har ikke akutfunktion.

Målet for behandlingen er, at patienten opnår bedst mulig lindring, og at patienten og de pårørende oplever livskvalitet gennem hele forløbet trods de symptomer og problemer sygdommen medfører.

I teamet er der ansat 4 læger, 4 sygeplejersker, 2 psykologer, 2 fysioterapeuter og 1 socialrådgiver.


Palliativt Team Esbjerg kan tilbyde:

 

Lymfødembehandling for uhelbredeligt syge patienter
Lymfødembehandling handler overordnet om at begrænse følgerne af et skadet lymfesystem. Herunder begrænsning af hævelsens omfang samt lindring af de symptomer der kan følge med. Behandlingen omfatter i hovedtræk manuel drænage, bandagering og vejledning i hensigtsmæssige og simple øvelser samt hensyn i dagligdagen. Der er ligeledes fokus på hudens tilstand, da den er særlig udsat, når der er lymfødem.

Målgruppe 
Tilbuddet er til patienter med behandlingskrævet lymfødem, der har fået bevilget plejeorlov efter servicelovens § 119, samt deraf bevilget dækning af egenbetaling til fysioterapi iht. servicelovens §122. Patienten må i forvejen ikke være tilknyttet Palliativ Team.
Henvisning
Læger kan henvise til lymfødembehandling i eget hjem. Henvisningen sendes til Palliativt Ambulatorium, SVS Esbjerg; mærket ”lymfødembehandling".

Behandler
Behandleren er uddannet fysioterapeut og certificeret lymfødembehandler med ansættelse i Palliativ Team, Sydvestjysk Sygehus.
I tilbuddet samarbejder fysioterapeuten med hjemmesygeplejerske, praktiserende læge, samt bandagist ved behov for kompressionshjælpemidler. Tilbuddet indeholder ikke involvering af øvrige faggrupper i Palliativt Team, SVS.

Se vores patientinformation: www.svs.dk/lymfødem

 

Har du styr på din medicin, når du rejser?
Danmark er med i det såkaldte Schengen-samarbejde, og det har betydning, når man rejser til udlandet med visse typer af medicin i bagagen.

Hvis du får medicin, som indeholder euforiserende stoffer, har du mulighed for at få en medicinattest på apoteket - også kaldet et pillepas. Pillepasset dokumenterer, at den medbragte medicin er til eget forbrug.

Det er ikke alt medicin, som du behøver en attest for at medbringe. Pillepasset er til medicin, der virker euforiserende, og som påvirker centralnervesystemet. Det er fx sovemedicin, stærke smertestillende midler og beroligende midler.

Hvis du ønsker et pillepas, skal du bruge en recept fra lægen på den pågældende medicin. Herefter kan apoteket udstede pillepasset, som er gratis.


Du kan læse mere om pillepasset på apotekets hjemmeside.


Hvis du rejser til lande uden for Schengen-samarbejdet
Hvis du skal rejse til et land uden for Schengen-samarbejdet, skal du kontakte det pågældende lands ambassade i Danmark  for at høre, om lovgivningen giver mulighed for at medbringe denne type medicin, samt hvilken dokumentation der kræves i det pågældende land.

Læs mere om hvor pillepasset er gyldigt
.

 

Vedrørende medicinsk cannabis

Folketinget har besluttet at gennemføre en projektperiode på 4 år for brug af medicinsk cannabis til kroniske smerter. Beslutningen er med virkning fra 1. januar 2018.
Foreløbig er cannabis ikke en del af behandlingen i Palliativt Team, Esbjerg.

Vi vil løbende indsamle opdateret og evidensbaseret viden omkring medicinsk behandling med cannabis, så vi fagligt er rustet til nye behandlingstilbud.

Vi er vidende om, at læger i Danmark kan udskrive cannabis magistralt, men vi venter med at starte behandlinger med cannabis, til vi modtager anbefalinger og vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og der er taget stilling til tilskud og kørselsregler i forhold til medicinsk cannabis.

 

Kontakt
Palliativt Team Esbjerg
Sydvestjysk Sygehus
Bygning H
Indgang 14, 2. sal (Indgang fra Frihedsvej)
6700 Esbjerg
Send sikker mail til Palliativt team via borger.dk

Telefonisk kontakt og oversigtskort over Palliativt Team og parkeringsforhold

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk