Dette er tekstversionen af Logistik & Serviceafdelingen
Klik her for at komme til den grafiske version af Logistik & Serviceafdelingen

Forside - Læs op - Sitemap


Logistik & Serviceafdelingen


Velkommen til Logistik & Serviceafdelingen

Logistik og Serviceafdelingen på  Sydvestjysk Sygehus (SVS) i Esbjerg og Grindsted drives af en Logistik & Servicechef samt 4 Funktionsledere, som sammen med ca. 350 medarbejdere har ansvaret for Patienttransport, Rengøringsopgaver, Serviceopgaver, Sterilcentral samt Depot & Forsyningstjenesten.

 

Er du patient eller pårørende på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg eller Grindsted, så møder du os fra Logistik & Serviceafdelingen når

 

Nogle af Logistik & Serviceafdelingens opgaver er, at varetage patienttransporter imellem afdelinger samt varetage rengøringen på Sydvestjysk Sygehus i både Esbjerg og Grindsted. Logistik & Serviceafdelingen varetager yderligere funktioner som transport af affald, linned, post, kørselsopgaver og interne flytteopgaver.

 

Rengøring & Patientservice

 

Vi holder SVS rent for at forhindre smittespredning og infektioner, og for at give patienter og pårørende en god oplevelse. Rengøringspersonalet udfører rengøring efter kvalitetsstandarden DS INSTA 800 samt hygiejnestandarden NIR (Nationale Infektionshygiejniske Retningslinje for rengøring i hospitals- og primærsektoren).

I henhold til standarderne udfører vi rengøring i alle Sygehusenes lokaler efter en mærmere bestemt klassificering af lokaletyper.

 

Sterilcentral

 

Sterilcentralen genbehandler og steriliserer kirurgiske instrumenter og udstyr til ambulatorier og operationsgange på SVS Esbjerg, Grindsted og Brørup.

Sterilcentralen afhenter og leverer løbende instrumenter og udstyr til brugere på SVS Esbjerg. Chauffører fra Logistik & Serviceafdelingen afhenter og leverer instrumenter og udstyr til Grindsted og Brørup flere gange dagligt.

Genbehandling består af vask, kontrol, pakning og autoklavering og lever op til kravene i Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR). Herved medvirker vi til at sikre patientsikkerheden.

Sterilcentralen er ved at inføre sporbarhedssystem og kan på sigt dokumentere og spore alle processer i genbehandlings cyklussen.

Indkøb af nye instrumenter eller udstyr der skal genbehandles skal aftales med sterilcentralens kvalitetsansvarlie, som vil vurderer om emnet er egnet til genbehandling.

 

Depot & Forsyningstjenesten

 

Depot & Forsyningstjenestens opgaver består primært af plukning, pakning & Levering af produkter til hele Sydvestjysk Sygehus.

Derudover servicerer vi også Sydvestjysk Sygehus' andre afdelinger på andre Lokationer samt samarbejdskommuner.

Depot & Forsyningstjenesten sikre, at kvaliteten er i højsæde i forsyningen og at servicen vi giver internt og eksternt er professionelt og værdsat. 

 

Logistik & Serviceafdelingen arbejder ud fra Den Syddanske Forbedringsmodel, hvor vi sætter patienten først og bestræber os på at give patienten den bedst mulige forløb på Sydvestjysk Sygehus. Det gør vi blandt andet ved at arbejde efter nedenstående værdier:

 

Åbenhed - Ansvarlighed - Professionalisme - Udvikling - Respekt

som er vigtige grundbegreber for afdelingens arbejde og samarbejde.

 

Det betyder, at vi også i Logistik & Serviceafdelingen arbejder ud fra følgende værdisæt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senest fagligt revideret: 19-02-2010
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk