Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Fokus på forskningen

Bragt i nyhedsbrevet Fokus på forskningen den 7. oktober 2021

Hvem er forskerne på SVS, og hvad arbejder de med? Og hvad betyder forskningen for patienterne? I de seneste to SVS-nyhedsbreve er der zoomet ind på forskningen på Sydvestjysk Sygehus. Få et overblik over hele forskningstemaet her.

 

 1. På Sydvestjysk Sygehus forsker vi for patienterne
  Forskningen har vokseværk på Sydvestjysk Sygehus. 14 forskningsgrupper med blandt andet professorer, lektorer og ph.d.-studerende bidrager hvert år med ny viden inden for diagnostik, pleje og behandling til glæde for patienterne. Læs mere her.
   
 2. Sydvestjysk Sygehus modtager milliondonation til international forskning i behandling af hovedpine 
  Sygeplejerske og ph.d. Louise Schlosser Mose fra Neurologisk forskningsenhed på Sydvestjysk Sygehus står i spidsen for et nyt projekt, der skal forske i behandlingen af hovedpine på tværs af flere lande. Projektet har modtaget en donation på 1,1 mio. kr. fra H. Lundbeck A/S. Læs mere her.
   
 3. Når forskning og hverdagen på en hospitalsafdeling går hånd i hånd
  Hos Neurologisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus er de ikke i tvivl: Når forskning er en integreret del af hverdagen, resulterer det i et højt vidensniveau, øger behandlingskvaliteten og er med til at tiltrække og fastholde medarbejdere. Læs mere her.
   
 4. Nyt professorat styrker forskning i mave- og tarmsygdomme 
  Overlæge og ny professor Torben Knudsen har dedikeret sin forskningskarriere til at forbedre behandlingen af patienter med kronisk inflammatorisk tarmsygdom. Samtidig har han et særligt fokus på, hvordan uddannelse og forskning fremtidssikrer behandling af højeste kvalitet. Læs mere her.
   
 5. Hvad betyder forskning for patienterne? 
  På Sydvestjysk Sygehus forsker vi for patienterne. Men hvad siger patienterne selv til forskning? Læs mere her.
   
 6. Forskningen gør mig til en bedre læge 
  Læge og ph.d.-studerende Magnus Ploug forsker i jernmangel hos patienter, der diagnosticeres med tyk- og endetarmskræft. Forhåbningen er, at hans forskning kan være med til at belyse, hvilke negative konsekvenser jernmangel har for patienterne og hvordan behandling med jern kan påvirke dette. Læs mere her.
   
 7. Lea vil nedbryde fordomme om leversygdomme
  Sygeplejerske og ph.d. Lea Ladegaard forsker i leversygdomme ved Sydvestjysk Sygehus. Hun vil med sin forskning gerne bidrage til at afstigmatisere det at få en leversygdom og støtte patienterne til at bedre at kunne leve med deres sygdom nu og i fremtiden. Læs mere her.

Siden er sidst opdateret 8-10-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring