Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent på Sydvestjysk Sygehus

Elevplads som ernæringsassistent

Uddannelsen som ernæringsassistent er 3-årig, inklusiv et grundforløb. Når du har fuldført grundforløbet med de uddannelsesspecifikke områdefag til ernæringsassistent, kan du søge en elevplads hos os. Når du indgår en uddannelsesaftale, får du elevløn efter overenskomsten.

Vi ansætter normalt 2 elever i efteråret.

I køkkenet på Sydvestjysk Sygehus tilbyder vi muligheden for at få en bred uddannelse.

Køkkenpersonalet indgår i teams, som sørger for planlægning, tilberedning, produktion og efterfølgende rengøring indenfor området.

Kvalitet og udvikling er sammen med hygiejne og egenkontrol nøgleord for ernæringsassistenten.

Vores køkken har mange andre opgaver udover selve produktionen af maden. For eksempel i etagekøkkenerne, hvor det er den enkelte ernæringsassistent, som er ansvarlig for at færdigtilberede og anrette samt betjene buffeten, hvor oppegående patienter spiser. Udover at arbejde med maden til patienterne har et team ansvaret for maden i kantinen og serviceringen til mødeservering. Et ophold i modtagekøkkenerne bidrager til viden om arbejdet hér.

Oplæring af elever og andet nyt personale er en del af hverdagen ligesom enkelte it-opgaver.

Opbygningen af uddannelsen
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Når du har indgået uddannelsesaftale, starter du i praktik, hvorefter du skal på en erhvervsskole i 10 uger.

 

Grund-
forløb

Første 
praktik

Første
skole-
periode

Anden
praktik

Anden
skole-
periode

Tredje
praktik

Tredje
skole-
periode

Fjerde
praktik

    10 uger   10 uger   10 uger  

Vores elever har indtil nu enten været tilmeldt på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg eller Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Se flere informationer på følgende hjemmesider:

www.rybners.dk
www.sde.dk

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte køkkenet. Find venligst kontaktinformation på køkkenets hjemmeside.


Siden er sidst opdateret 21-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring