Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Til forældre

Erhvervspraktik på sygehuset er en praktik hvor jeres datter/søn kan få nogle rigtig gode og spændende oplevelser, men også oplevelser der kan kræve jeres støtte undervejs.

Vi vil derfor gerne at I som forældre, ud fra nedenstående oplysninger, er opmærksomme på og overvejer:

  • om det er muligt for jeres datter/søn at deltage i forhold til:
    • krav til uniform
    • indhold i praktikken
  • at jeres datter/søn kan få, for dem grænseoverskridende oplevelser, som kan kræve jeres støtte
  • at jeres datter/søn kan have behov for at tale med jer omkring oplevelser fra praktikopholdet.


Indhold
Erhvervspraktik på Sydvestjysk Sygehus (SVS) henvender sig til elever fra 9. og 10. klasse. Eleverne kan søge praktik som bioanalytiker, ernæringsassistent, klinisk diætist, lægesekretær, radiograf, social- og sundhedsassistent og sygeplejerske. Nogle pladser udbydes som kombinationspraktik, hvor erhvervspraktikanten kommer på to forskellige afdelinger eller følger to forskellige faggrupper.

Erhvervspraktikanterne får en fælles introduktion til praktikken. Erhvervspraktikanten følger en uddannet medarbejder og inddrages i pågældende faggruppes arbejdsopgaver. Inden for plejeområdet deltager erhvervspraktikanten i enkle, udvalgte opgaver omkring patienterne med behørig hensyntagen til både patientens integritet og erhvervspraktikantens alder. Men da der på et sygehus sker mange akutte og uforudsete ting kan enkelte erhvervspraktikanter opleve ting, de har det svært med. Vi forsøger selvfølgelig at tale med erhvervspraktikanten om oplevelserne, men de kan samtidig have brug for jeres støtte.


Tavshedsløfte
Ved introduktionen til praktikken orienteres erhvervspraktikanterne om hvad tavshedsløftet indebærer. De skriver under på et tavshedsløfte og må ikke videregive oplysninger om patienter.


Arbejdsmiljø og forsikring
Erhvervspraktikanter er ikke omfattet af sygehusets ansvars- og arbejdsskadeforsikring, men er dækket ind via skolen. Erhvervspraktikanten er omfattet af Bekendtgørelse om unges arbejde.


Erhvervspraktik - Uniform / Beklædning SVS Beklædning og personlig fremtræden
På sygehuset skal alle, der har med patienter at gøre, anvende sygehusets uniformer. Uniformen og dens anvendelse skal medvirke til at forebygge sygehuserhvervede infektioner hos patienter og personale. Som erhvervspraktikant gælder de sammen regler som for det øvrige personale.

Erhvervspraktikanten får udleveret uniform, der består af lange bukser og en kortærmet overdel. Ønskes tørklæde, udleveres det sammen med uniformen.

Klik her for at se stort billede

(Det er vigtigt, at være opmærksom på, at lange ærmer ikke accepteres og at, der ikke må bæres privat tøj udenpå uniformen)

Yderligere information omkring personlig fremtræden, kan ses i velkomstbrevet til jeres datter/søn.


Fravær og sygdom
Hvis erhvervspraktikanten bliver syg eller fraværende af anden årsag, er det vigtigt at give besked til afdelingen. Hvis der ikke er givet besked ved fravær, kontakter SVS skolen.
Hvis erhvervspraktikanten har eksem på hænder eller sår (uanset hvor på kroppen), der kan give problemer i forhold til hygiejnen, kan hun/han som hovedregel ikke deltage i praktik på SVS.
Ved tvivlspørgsmål kan uddannelseskonsulenten på SVS kontaktes.


Kontakt
Hvis du har spørgsmål er du er velkommen til at kontakte

Uddannelseskonsulent Helle Ricther
Sydvestjysk Sygehus
HR-uddannelse
Finsensgade 35
6700 Esbjerg

Direkte: 7918 2223
Mobil:    2023 9139
E-mail: Helle.Ricther2@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret 21-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring