Skip til primært indhold

Mad med flaske

Læs mere herunder

At skulle give sit barn mad på flaske er for nogle det oplagte valg, og for andre en nødvendighed, fordi amningen af en eller anden grund ikke fungerer tilfredsstillende eller omkostningerne bliver for store.

Barnets behov for mad, tryghed og kontakt opfyldes på mange måder, og det at være gode forældre er uafhængig af, om amningen lykkes eller ej.

Ved flaskegivning er der god mulighed for en rolig og hyggelig stund. Her kan I også give jeres barn nærhed og kontakt. Det er stadig muligt at have barnet hud mod hud under flaskegivning eller på andre tidspunkter. Barnets oplevelser i kontakten med mor eller far er vigtige, både for relationen mellem jer og for barnets tilknytning til andre.

Derfor er det vigtigt for barnet, at det for det meste er de samme mennesker, der giver det mad, og helst kun mor og far. Du kan også vælge at malke din mælk ud til barnet og give det på flaske. Spørg personalet om råd og vejledning.

Hvordan?

  • Sid eller læg dig med barnet i favnen og lad aldrig barnet ligge alene med flasken.
  • Hold barnet, som hvis du ville amme, og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse.
  • Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret.
  • Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.
  • Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske, andre børn er længere tid om det. Et almindeligt flaskemåltid varer som regel mellem 15-20 minutter.

Hvis dit barn er meget længere om det end dette, så kan det være en god idé at skifte til en flaskesut med et større hul.

APPFWU02V