Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Eksempel på beregning af proteinindhold

 

Hamburgerryg. Indhold pr. 100 g:

Energi: 508 KJ
Protein: 18 g
Kulhydrat: 0,8 g
Fedt: 5 g

 

1)     Læs varedeklarationen. Se efter proteinindholdet.

2)     Vej den mængde du vil spise (fx 1 skive hamburgerryg: 15 g).

3)     Beregn nu proteinindholdet i 1 skive:

 (18/100)*15 g = 2,7 g protein

1 skive hamburgerryg giver altså knap 3 g protein.

 

Tun i vand. Indhold pr. 100 g:

Energi: 467 KJ
Protein: 25,3 g
Kulhydrat: 0,0 g
Fedt: 1,0 g

 

1)     Læs varedeklarationen. Se efter proteinindholdet.

2)     Vej den mængde du vil spise (fx 50 g)

3)     Beregn nu proteinindholdet i din portion:

(25,3/100)*50 g = 12,6 g protein

En portion tun på 50 g indeholder altså godt 12 g protein.

Logo


Siden er sidst opdateret 5-7-2017



Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk