Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Funktionelle lidelser - til børn og unge

Kære

Du har fået lavet forskellige undersøgelser. Lægen har fundet ud af, at du ikke har en alvorlig fysisk sygdom. Alle undersøgelser er normale. Alligevel kan kroppen godt give symptomer. Det kaldes en funktionel lidelse.

Kroppen kan give symptomer, både hvis vi har en alvorlig fysisk sygdom, men også hvis vi har det svært eller føler os pressede. Alle mennesker bliver påvirket af de ting, der sker i deres omgivelser.

Hvis det, der er svært, ikke går over igen, kan vi få det rigtig skidt. Nogle mennesker med en funktionel lidelse oplever, at symptomerne ændrer sig eller flytter rundt i kroppen. Kroppen prøver at gøre opmærksom på, at der er nogle ting i hverdagen, der er uoverskuelige. Din krops symptomer er kroppens måde at sige fra på.

Når kroppen siger fra

Der er mange forskellige belastninger, der kan få kroppen til at sige fra. F.eks.:

- Hvis vi har mistet én, vi holdt af
- Hvis far og mor skændes meget
- Hvis vi har det svært med en af vores søskende
- Hvis vi ikke har det godt med vores venner
- Hvis vi har det svært med at følge med i skolen

Når vi ikke kan finde en løsning på det, der er svært, kan kroppen til sidst ikke holde til det mere.

Du har en meget klog krop, fordi den siger STOP. Det giver os en mulighed for at hjælpe dig med at få ændret på nogle af de ting, der er svære. Kroppens symptomer viser både os og dig, at der er noget i din hverdag, der skal være anderledes. Kroppen orker ikke længere. Kroppen holder først op med at lave symptomer, når den tror på, at det er blevet forstået, hvad den gerne vil fortælle.

Lægen kan ikke måle, hvordan du tænker og føler. Lægen ved godt, at det, du tænker og føler, betyder meget for, hvordan du har det. Derfor har lægen sammen med dine forældre besluttet, at du skal ind til os.

Vi er vant til at hjælpe børn og unge som dig. Sammen skal vi finde ud af, hvorfor din krop siger fra.

 

Indlæggelse på Børne- og Ungeafdelingen

Du skal indlægges på Børne- og Ungeafdelingen. Du skal sove på afdelingen i de to uger, du skal være indlagt. Din mor eller far må gerne sove herinde sammen med dig. Om dagen kan de gå lidt på arbejde.

I løbet af dagen er du sammen med vores pædagog. Vi ved, du har nogle symptomer fra kroppen, som gør, at du har det svært enten i form af smerter eller svimmelhed. Derfor vil vi sammen lave nogle sjove ting, så du kan holde pause fra symptomerne. Måske har du allerede opdaget, at symptomerne er mindre, når du er optaget af noget rart?

Vi har vores egen skole på Børne- og Ungeafdelingen. Du skal gå i skole, mens du er indlagt, så du skal have dine skolebøger med. I skolestuen spiller vi ofte spil og hygger os, så du vil opleve, at det er en anderledes skole, end den du er vant til.

Når man har symptomer fra kroppen i længere tid, kommer man uden at tænke over det til at spænde i musklerne. Sammen med vores fysioterapeut hjælper vi dig med at få genoptrænet din krop.

Vi glæder os til at se dig.

Logo


Siden er sidst opdateret 31-10-2018Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring