Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Behandlingsområder

Vandladningforstyrrelser:
Afdelingen arbejder på at profilere sig som et regionalt videnscenter for udredning og behandling af vandladningsforstyrrelser og den vanskelige blære.
I Urologisk afdeling anvendes alle gængse metoder til operativ behandling af forstørret prostata (klassisk ”skrællebehandling”, laser- og elektrisk fordampning). Endvidere forskellige skyllebehandlinger af blæren samt Botox-indsprøjtning i den overaktive blære.
Læs mere om forstørret prostata

 


Kræftsygdomme:
Afdelingen udfører diagnostik af alle urologiske kræftsygdomme, og overholder 100% ventetidsgarantierne vedrørende de såkaldte kræftpakkeforløb.

Nyrekræft:
Udredning med CT-scanning, renografi og stadieinddeling udføres i Urologisk afdeling, mens operativ behandling foregår, i henhold til Sundhedsstyrelsens specialeplan, på Odense Universitetshospital.
Læs mere om nyrekræft

Blærepolypper:
Diagnostik af alle typer blæretumorer udføres i Urologisk afdeling, men behandlingen foregår i samarbejde med Odense Universitetshospital. Alle fredelige polypper opereres på Sydvestjysk Sygehus, men hvis der er tale om tilfælde, hvor hele blæren skal fjernes, foregår det på Odense Universitetshospital, i henhold til Sundhedsstyrelsens specialeplan.
Læs mere om blærepolypper

Prostatakræft:
Mistanke om prostatakræft er den største henvisningsårsag i Urologisk ambulatorium. Der udredes ved hjælp af de mest moderne ultralydsmaskiner og biopsiudstyr på markedet. Hvis diagnosen stilles, følger vi i de fleste tilfælde patienterne på Sydvest-jysk Sygehus. Hvis hele kirtlen skal fjernes ved operation, foregår det på Odense Universitetshospital. Strålebehandling foregår normalt på Vejle Sygehus. Alle kontroller klares i Urologisk ambulatorium.
Læs mere om prostatakræft

Testikelkræft:
Udredes lokalt med ultralydsundersøgelse af pungen og hurtig operation med fjernelse af den syge testikel og biopsi af den modsidige. Efterkontroller foregår på Onkologisk Afdeling.
Læs mere om testikelkræft

Peniskirurgi:
Der arbejdes på opbygning af en regional specialfunktion indenfor peniskirurgi, der omfatter rettelse af medfødt eller erhvervet bøjet penis (krummerik) samt operation for forhudsforsnævring, både forhudsbevarende og total.

Urinvejssten:
Afdelingen disponerer over optimale ressourcer til udredning og opfølgning af urin-vejssten. Operativt fjernes alle blære- og urinledersten i Urologisk afdeling, mens pro-blemsten i nyrebækkenet behandles i samarbejde med det regionale stencenter i Fredericia, som både disponerer over en nyrestensknuser (ESWL-maskine) samt udstyr til perkutan stenfjernelse.
Læs mere om urinvejssten


Siden er sidst opdateret 5-4-2013Praktiske oplysninger

Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk