Dette er tekstversionen af Diabetes - og nedsat appetit
Klik her for at komme til den grafiske version af Diabetes - og nedsat appetit

Forside - Læs op - Sitemap


Diabetes - og nedsat appetit


Har du nedsat appetit og/eller har oplevet et utilsigtet vægttab, kan det være hensigtsmæssigt i en periode at spise anderledes end den sædvanlige diabeteskost.


Ved nedsat appetit


Gode råd
Brug fedtstoffer i rigelige mængder.

Spis kød/fisk, sovs og kartofler frem for grønsager.

Brug tynde skiver brød og lav gerne højt belagt smørrebrød - gerne fede fisk som fx laks, sild, sardin, hellefisk, makrel, stenbider, ørred og ål.

Lune retter er ofte nemmere at spise.

Spis en vitamin-mineraltablet hver dag.


Mellemmåltider


Vælg drikkevarer med højt kalorieindhold
Drik gerne 1 glas mælk eller anden energi- og proteinrig drik til hvert måltid

Når vægten og appetitten er normaliseret, er det vigtigt, at du igen spiser en fedtfattig kost med mange kostfibre.


Medicinændring
Idet ovenstående kost kan medføre en stigning i blodsukkeret, kan det blive nødvednigt at tale med lægen eller sygeplejersken om at ændre på din medicin.


Diabetes energi- og proteinrig drik (2 portioner)
1 helt pasteuriseret æg
2 1/2 dl kærnemælk
1 dl ymer/ylette/tykmælk
1/2 dl kaffefløde/piskefløde
1 1/2-2 spsk. strø sødemiddel/1 tsk. flydende sødemiddel
1 tsk vaniliesukker
Kan evt. smages til med Fun light eller lign.

Alle ingredienser piskes sammen.

1 portion = 2 dl
1 portion indeholder: 657 kJ/157 kcal, 12 g protein
Drik min. 2 portioner dagligt.

Logo



Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk