Dette er tekstversionen af Behandlingsområder
Klik her for at komme til den grafiske version af Behandlingsområder

Forside - Læs op - Sitemap


Behandlingsområder


 

Afdelingen modtager patienter efter henvisning til udredning og behandling af alle hudens kræftsygdomme:

 

Modermærkekræft (malignt melanom)

Læs mere om modermærkekræft på sundhed.dk

 

Hudkræft (basalcellekarcinom)

Læs mere om hudkræft på sundehed.dk

 

 Pladecellehudkræft (spinocellulært karcinom)

Læs mere om pladecellehudkræft på sundhed.dk

 

Herudover modtager afdelingen patienter til andre former for udredning og behandling:

 

Andre former for hudtumorer

Udover godartede- og ondartede tumorer, kan der forekomme en lang række mindre hyppige tumorformer, som udgår fra hudens talrige celletyper og vævsstrukturer. Det drejer sig om tumorer udgående fra hudens svedkirtler, nerve- og muskelceller, kar- og hårstrukturer.

 

Brystrekonstruktioner

Rekonstruktion af brystet efter brystkræft kan enten foregå i forbindelse med, at brystet eller det syge væv fjernes primært eller i en senere seance sekundært. Rekonstruktioner af brysterne kan også komme på tale i forbindelse med fjernelse af brystvæv hos patienter, der er disponerede for brystkræft.

 

Fjernelse af overskydende hud efter massivt vægttab

I forbindelse med fedmeoperation og et deraf massivt vægttab, kan der efterfølgende være behov for ”løs hud-operationer” (postbariatrisk-kirurgi) på grund af mekaniske gener samt hudproblemer såsom sår og svamp fra hudoverhæng.

 

Almen plastikkirurgi

Afdelingen varetager andre almene plastikkirurgiske opgaver f.eks. fjernelse af diverse godartede hudtumorer herunder fedtknuder, behandling af mindre forbrændinger, dækning af diverse defekter og sår med hudlapper og hudtransplantater, ar-korrektioner, opbygning af totalt manglende brystudvikling, reduktioner af store bryster, flyveøre mm.

 

Betændelsesreaktion i huden/byld mellem balderne (pilonidalcyster)

Læs mere om byld mellem balderne på sundhed.dk

 

Lipofilling

Lipofilling eller fedttransplantationer er anvendelig på en række tilstande. Fedttransplantatet bruges til at fylde op de steder, hvor der mangler substans. Selve indgrebet er relativt enkelt og simpelt. Vi anvender lipofilling til rekonstruktioner af brystet både i forbindelse med brystkræft og forskellige former for manglende brystudvikling, arkorrektioner og smertefulde ar, områder hvor der mangler vævsfylde, misfarvninger i huddækket mm.  
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk