Dette er tekstversionen af Instruktion til kulhydrattælling - registrering af mad, blodsukker og insulin
Klik her for at komme til den grafiske version af Instruktion til kulhydrattælling - registrering af mad, blodsukker og insulin

Forside - Læs op - Sitemap


Instruktion til kulhydrattælling - registrering af mad, blodsukker og insulin


Formålet med kulhydrattælling er at regne ud, hvor meget insulin du skal tage til et måltid.
Alt hvad du spiser og drikker skrives i skemaet. Beskriv mængden så nøjagtigt som muligt. Tilsvarende skrives blodsukker, insulindosis og evt. kulhydrat ind i skemaet.

Udfyld 2 skemaer. De medbringes til samtalen hos diætisten eller sendes til Diætambulatoriet Sydvestjysk Sygehus Esbjerg eller Grindsted.

 

Glem ikke at angive hvilken type

 

Brød, gryn, kartofler, ris og pasta skal vejes og vægten angives i gram.
De øvrige mængder angives i tsk., spsk., skiver, stk. eller deciliter.

Medbring gerne poser og anden emballage fra fx brød og müsli til samtalen.

Opstår der tvivl i forbindelse med registreringen, kan du altid kontakte den kliniske diætist (tlf. 79182521).

Skemaet til kulhydrattælling kan findes via dette link.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Logo



Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk